preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Upisi
Predstavljanje škole

Tehnička škola Bjelovar je odličan odabir za svakog učenika koji ima potencijala i volje za učenje. Većina učenika upisuje fakultet, a česti su i upisi na fakultete poput FER-a , strojarstva i građevinarstva.

Značajna sredstva svake godine ulažemo u opremanje i osuvremenjivanje školskih prostora. Kabineti za strojarstvo, elektrotehniku i računalstvo su opremljeni najsuvremenijom opremom za nastavu.

Na natjecanjima učenici postižu značajne rezultate i ne rijetko su na državnim natjecanjima kako iz struke tako i iz općih predmeta.

Usmjereni smo na postizanje visoke razine povezanosti teorijskih i praktičnih znanja, u svrhu stvaranja kvalitetnih stručnjaka široke primjene.

Pogledajte priloženi materijal.

Naši učenici na WorldSkills Croatia 2019

Priloženi dokumenti:
Prezentacija skole 2020.pdf
Letak.pdf


Publikacije

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!"

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na:


• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021.- Idemo u srednju!!! - redovni učenici (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2019. godine)

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše (za učenike koji žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu ili plesnu školu te za učenike koji žele upisati razredne odjele za sportaše) 

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko županijskog upravnog odjela odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba) 

• Primjer bodovanja za školsku godinu 2020./2021. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).

Potražite na : https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2645


Upisi

UPIS U 1. RAZRED
2020./2021. ŠKOLSKE GODINE

 

Ostvarujemo programe koji svojom interdisciplinarnošću zadovoljavaju zahtjevima 21. stoljeća. Svi programi naše škole jednako su pogodni za obrazovanje djevojaka i mladića.

 

Tehnička škola Bjelovar upisuje slijedeće programe – zanimanja:

  1. STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČAR     
  2. ELEKTROTEHNIČAR                                    
  3. TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO                       
  4. GRAĐEVINSKI TEHNIČAR                              

 

Za upis učenika u 1. razred vrednuju se i boduju zajednički, posebni i dodatni elementi:

Zajednički elementi:

  • prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja;
  • vrednuju se i zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta hrvatski jezik, matematika,  prvi strani jezik, fizika, kemija i tehnička kultura.

Posebni elementi:

  • sposobnosti i darovitosti  (što se boduje pod ovim elementima možete pročitati u odluci o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./21.).

Dodatni elementi:

  • uspjeh kandidata u otežanim uvjetima (što se boduje pod ovim elementima možete pročitati u odluci o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./21.).

Provjera predznanja stranog jezika  (za redovne učenike koji nisu učili taj jezik u osnovoj školi minimalno 4 godine, a žele ga odabrati kao prvi strani jezik) 14.07.2020. (na pisani zahtjev učenika) u prostorijama škole.

Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./21. možete naći na web stranici www.upisi.hr .

 

TEHNIČAR SE OSPOSOBLJAVA ZA:

Obavljanje poslova u projektiranju, pripremi i vođenju proizvodnje te održavanju uređaja i cijelih pogona u područjima strojarstva, elektrotehnike, računalstva  i graditeljstva ili za nastavak obrazovanja na tehničkim i drugim visokim i višim učilištima. Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija.pdf


Natječaj za upis u 1. razred školske godine 2020./2021.
Priloženi dokumenti:
Natjecaj za upis u prvi razred.pdf


Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / www.ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju