2020-05-28 12:45:52

YOUR Ideas YOUR Initiatives 2020

Učenici naše škole ovaj su tjedan ušli u završnu fazu međunarodnog natjecanja YOUR Ideas YOUR Initiatives 2020 koji provodi Renault u okviru svog obrazovnog programa Safety and Mobility For All (SMFA). Program je pokrenut 2011. godine s ciljem da inspirira i potakne mlade na aktivno sudjelovanje i doprinos lokalnoj zajednici u smislu poboljšanja cestovne sigurnosti i održive mobilnosti, a 2018. godine primio je nagradu Prince Michael International Road Safety Award u Londonu.

Učenici od 15 do 17 godina i njihovi učitelji iz svih dijelova svijeta pozvani su da se uključe u natjecanje u kojem sudjeluju sa samostalno osmišljenim projektima i inicijativama. Prva faza projekta temelji se na istraživanju i prepoznavanju ključnih problema na području cestovne sigurnosti i održive mobilnosti, dok druga faza uključuje provođenje kampanje u kojoj učenici svojim aktivnostima nastoje doprinijeti podizanju svijesti o tim problemima na razini škole i šire lokalne zajednice.

U istraživanju u suradnji s udrugom Sigurna cesta, učenici Tehničke škole Bjelovar i njihovi mentori proveli su projekt pod nazivom Drink less Think more u kojemu su nastojali ukazati na problem stradanja mladih vozača, s posebnim naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola. U okviru projekta pod vodstvom mentora učenici su proveli ankete među učenicima 3. i 4. razreda, izradili crteže u okviru školskih praktikuma te organizirali njihovu online izložbu, podijelili letke te snimili digitalni strip i edukativni video. Također je održano i online predavanje za maturante.

Objava u novinama.

Video: Drink less Think more

Crteži: Drinklwss Think more


Tehnička škola Bjelovar